BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor vil ikke betale for din surfing

Svenske Tric vil samle nettavisene og presse teleselskapene til å betale for bruk, både i Norge og Sverige. Telenor rister på hodet.

25. juli 2001 - 09:30


Tric


Telia


Svenskene at hevder teleoperatørene er positive til opplegget, selv om de i tilfelle må dele flere hundre millioner kroner med dem som lager innholdet på nettet. Planen er å få med de største, for så å sperre ute kundene til de teleoperatører som ikke betaler.

Svenskene skal også være i gang med samtaler med norske innholdsleverandører, men Tric vil møte motbakke i Norge, for Telenor sier nei.

- Trics plan er ikke akseptabel for Telenor, sier Ole Magnus Grønli, kommunikasjonsdirektør i Telenor Privat til digitoday.no.

- Vi ønsker at innholdsleverandørene skal få betalt, men nettstedene må ta betalt av sine brukere, ikke en annen leverandør.

Telenor Privat er en av de tre nye toppdivisjonene i Telenor og samler alle tjenester som telefoni, Internett, TV og bredbånd som er rettet mot privatmarkedet.

Grønli mener at Tric-systemet har mange huller og uklarheter. Grønli mener at Internett-leverandørene har så lave marginer at de må sende Tric-regningen videre til brukerne. Men alle brukere vil få samme regning uansett om hvor mye eller lite de leser norske nettaviser.

Et annet problem er vil alle utenlandske brukere bli gratispassasjerer, poengterer Grønli.

- Vi har hørt at Telia har sagt nei til Tric, hevder han overfor digitoday.no.

70 prosent av alle norske Internett-brukere surfer gjennom Telenor. Selv om alle andre teleselskaper betaler til Tric, vil nettavisene kvie seg for å stenge ute 70 prosent av leserne.

- Vi har ikke snakket med Telenor ennå, og vi tror vi kan overbevise dem, sier Johan Svensson, administrerende direktør i Tric til digitoday.no.

- Meningen er at internettleverandørene også skal tjene penger. Selv om nettavisene vil måtte stenge ute en del lesere fordi deres Internett-leverandør ikke vil betale, vil nettavisene tjene penger på vårt system.

Svensson vil ikke kommentere forhandlingene med Telia.

- Vi ligger i sluttforhandlinger med de svenske leverandørene og vil ikke kommentere forhandlingene med en av dem, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra