JUSS OG SAMFUNN

Telenor vil si nei til NRK og TV 2

Telenor har lite å tjene på å bygge ut et digitalt bakkenett. Selskapet ønsker å satse på satellitt og bredbånd.

28. jan. 2002 - 14:08


Etter over et år med forhandlinger sa Telenor til slutt nei til TV 2 og NRK - teleselskapet tror ikke det er noe butikk i bakkebasert digital-TV. Prislappen for å bygge ut bakkenettet og dele ut dekodere til alle som vil ha, blir for dyrt.

Nå skal NRK og TV 2 lede løpet alene, men de er likevel avhengige av Telenor. Og tenker Tormod Hermansen og hans arvtager helhetlig, taler mye for at Telenor sier nei igjen.

  • Telenor er landets største aktør på satellitt, kabel-TV og tele. I tillegg eier de dagens analoge TV-nettverk. De har tre nye veier for å levere TV-signaler på og kan tyne mer penger ut av det analoget nettet. For NRK og TV 2 kan ikke stoppe å sende.
  • Telenor ville være hovedinvestor og ha med NRK og TV 2 med som partnere. Veien er lang fra det og til at Telenor skal godta å ende opp som en underleverandør.
  • Telenor vil forlange full økonomisk garanti for investeringene (1-2 milliarder kroner) de må putte inn. NRK og TV 2 har dårlig råd.
  • Vil en Høyre-tung regjering som har beordret et budjettkutt i NRK la selskapet ta opp lån og gi garantier? Hvis NRK feiler, vet Stortinget så altfor godt hvem som må tre reddende til.
  • Telenor kan si nei - i hvert fall svært lenge - for skal noen andre bygge ut, må de bygge nye tårn og prisen blir langt høyere.
  • Telenor har ingen samfunnsforpliktelser til å hjelpe NRK - selskapet er fristilt - og skal Stortinget bidra, må de gi NRK penger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.