JUSS OG SAMFUNN

Telenor vil sparke igang egen VM-kanal på digital-TV

Telenor vurderer å starte sin egen fotball-VM-kanal på digital-TV, dersom de skandinaviske kringkasterne får tilslaget på senderettigheter fra tyske Kirch.

23. okt. 2001 - 09:13

Etter at Norge ikke klarte å kvalifisere seg til neste års fotball-VM, ser det ut som om de norske allmennkringkasterne har fått kalde føtter. Først ut var TV 2 som sa fra seg sin plass i det skandinaviske"konsortiet" som ledes av Sveriges Television AB. Også NRK har fått kalde føtter etter at de fikk en betydelig dårligere lisensøkning enn statskringkasteren hadde håpet.

Både Sverige og Danmark er kvalifiserte til fotballsluttspillet. Dermed er svenske TV4, pluss de to danske TV-kanalene DR og TV2 svært interesserte i at den skandinaviske koalisjonen klarer å få istand en endelig avtale etter at en intensjonsavtale ble inngått med tyske Prisma i vår.

Telenor er den som i realiteten står igjen som hovedleverandør av fotball-VM i Norge og skal, ifølge Dagsavisen, muligens igang med en egen TV-kanal gjennom sitt datterselskap Canal Digital.

Egentlig skulle den endelige avtalen ha vært klar den 15. oktober, men partene forhandler nå på overtid. Navnet på den nye kanalen er ikke klart ennå, men det synes også klart at Telenors bredbåndskanal, iCanal, gjennom en avtale kan få viktig innhold ut mot PC-brukerne under neste sommers arrangement, som varer i 30 dager.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra