TELENOR

Telenors PR-konsulentbruk vekker reaksjoner

Lysaker  20140326.
Telenor Norge har hovedkvarter på Fornebu utenfor Oslo.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Lysaker 20140326. Telenor Norge har hovedkvarter på Fornebu utenfor Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Bilde: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
NTB
13. des. 2016 - 16:19

Oslo (NTB-Gunnhild H. Bjerve): Telenor har hyret inn to PR-byråer for å hjelpe til med å håndtere konflikten mellom konsernsjef og styreleder, ifølge Finansavisen. Telenor bekrefter avtalene, men vil ikke si hva konsulentene gjør.

Morten Woldsdal i byrået Leidar og PR-byrået Zync har begge kontrakter med Telenor i Norge, bekrefter Glenn Mandelid, som er ansvarlig for mediekontakt i selskapet.

– Vi har rammeavtaler med PR-byråene. De gir støtte til kommunikasjonsavdelingen når den trenger ekstra kapasitet og rådgivning, sier Mandelid til NTB.

Han vil ikke svare på spørsmålet om hva Zync og Woldsdal bidrar med akkurat nå, men opplyser at rammeavtalen innebærer at konsulentene betales per time.

Bedre omdømme

Å bedre Telenors omdømme er én av kommunikasjonsavdelingens oppgaver, men Mandelid vil ikke kommentere påstanden i Finansavisen om at Woldsdals oppgave er å hjelpe til med å rette opp konsernsjef Sigve Brekkes image.

Hans Geelmuyden fra PR-byrået Geelmuyden Kiese kritiserer PR-bruken. Han antydet i en blogg mandag at byråene brukes til å plante negativ omtale av styreleder Gunn Wærsted. Dette avvises av Telenors kommunikasjonsdirektør Severin Roald overfor Medier24.

Finansavisen skriver at Telenor under Vimpelcom-krisen betalte kommunikasjonshjelp til fire ansatte som var suspendert. Woldsdal bisto tidligere juridisk direktør Pål Wien Espen, mens Geelmuyden bisto tidligere finansdirektør Richard Olav Aa.

Fortrolig dialog

Konsernsjef i Telenor Sigve Brekke og styreleder i Telenor Gunn Wærsted. (Arkivfoto). <i>Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix</i>
Konsernsjef i Telenor Sigve Brekke og styreleder i Telenor Gunn Wærsted. (Arkivfoto). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

I forrige uke meldte Dagens Næringsliv at styreleder Wærsted skal ha bedt Brekke om å trekke seg. Deretter kom det anklager om at hun ikke hadde ryggdekning i styret.

Næringsminister Monica Mæland (H) sa seg enig i Wærsteds uttalelse om at situasjonen er vanskelig for Telenor, der staten eier 54 prosent av aksjene.

– Det er styrets ansvar å håndtere situasjonen. Vi gjør vår vurdering av styrets arbeid, men det gjør vi i rette fora. Jeg har tillit til at styret tar situasjonen på alvor og håper de får arbeidsro til å gjøre den jobben, svarte Mæland, da hun fikk spørsmål om saken i Stortinget.

Hun viser videre til at hun har en fortrolig dialog med styreleder Gunn Wærsted.

– Vi gir ikke uttrykk for synspunkter. Vi mottar informasjon, og vi stiller spørsmål om den informasjonen vi får. Har vi synspunkter, gir vi det i de organer vi skal, sa Mæland.

Ap-leder Jonas Gahr Støre ba tirsdag om en avklaring på hva slags meldinger Mæland har gitt til styrelederen i saken.

– Det er ikke statsrådens rolle å bestemme hvem som er konsernsjef, sier Støre ifølge NRK.

Støtte fra ansatte

En av de konserntillitsvalgte i Telenor gikk tirsdag åpent ut med støtte til Brekke.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA

– Tekna Telenor ønsker at Brekke fortsetter som konsernsjef slik at arbeidet med å sikre Telenors fremtid kan sikres, sier konserntillitsvalgt Jan Otto Eriksen i Tekna tilNRK.

Flere andre sentrale tillitsvalgte i selskapet uttrykker også tillit til konsernsjefen, men vil ikke stå fram med sin støtte, skriver NRK videre. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.