BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenorsjef meldte ikke om handel

Fungerende Telenorsjef, Peter Pay meldte ikke fra om sitt kjøp av aksjer i Stento før to uker etter at handelen ble gjennomført. Pay, som sitter i styret i Stento, brøt dermed varslingsplikten innsidere har i henhold til verdipapirloven. Oslo Børs overlater nå saken til Kredittilsynet.

Frode Eriksen
9. sep. 1999 - 13:47

Ifølge en børsmelding sendt ut av Stento i dag kjøpte Pay den 26. og 27. august 7000 Stento-aksjer til henholdsvis 20,2 og 20,5 kroner.

Pay sier til TDN Finans at han meldte fra umiddelbart etter at han mottok sluttseddel. Det skjedde to-tre dager etter at handelen ble gjennomført, og da han kom hjem etter en reise mottok han sluttseddel nummer to, og meldte med en gang om dette til selskapet.

Økonomidirektør i Stento, Leif Borge, sier til TDN Finans at Stento mottok melding fra Peter Pay først onsdag denne uken. Da ble også Oslo Børs varslet.

Pay mener saken er uinteressant og sier han har problemer med å innse at en mindre investor som ikke driver med dette profesjonelt skal forventes å holde seg til fristene.

Konsernsjef i Stento, Helge Midtun, ønsker ikke å kommentere saken.

Informasjonssjef i Oslo Børs, Bernt Bangstad, bekrefter overfor TDN Finans at det er en innsiders plikt å melde fra straks. Det betyr umiddelbart og senest før børsåpning dagen etter at handelen er gjort, ikke etter at sluttseddel er mottatt. Han sier at om børsmeldingen stemmer, så har Pay brutt verdipapirhandel-loven.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra