BEDRIFTSTEKNOLOGI

Teleplan AS solid i pluss

Konsulentselskapet Teleplan AS gikk med rekordstort overskudd i de norskstyrte virksomhetene i 1996. Lysaker-bedriften endte opp med et resultat før skatt på 34,5 millioner kroner etter driftsinntekter på 142,2 millioner.

Øystein Kvistad
8. apr. 1997 - 09:05

De sterke tallene er et signal om at "nu alt går så meget bedre" spesielt på hjemmebane for Teleplan - og da i hovedsak på konsulentoppdrag på rådgivningssiden i forbindelse med liberaliseringen av telemarkedet fra 1. januar 1998.

Hovedtallene for Teleplan 1996 viser driftsinntekter på 142,2 millioner kroner og driftskostnader på 103,3 millioner, som gir et driftsresultat på 38,9 millioner kroner. Selskapet har en egenkapital på omlag 85 millioner kroner.

Resultatet før skatt på 34,5 millioner kroner er nøyaktig ti millioner bedre enn i 1995 - forøvrig tall som dekker virksomheten som styres fra Norge. Selvstendige forretningsenheter i Midt-Østen er ikke medregnet.

Nettopp Midt-Østen er et område i sterk vekst for Teleplan. Selskapet er med på prosjekteringssiden i verdens største telekomprosjekt i Saudi-Arabia, hvor selskapet har vært representert helt siden 1969. Også i de sterkt voksende markedene i Sør-Øst-Asia har Teleplan gjort seg bemerket bl.a. med store implementeringskontrakter i Thailand og Philippinene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.