KARRIERE

Telesjef nummer tre på ni måneder

Lederbyttene i Telenor/Telia Danmark skjer på løpende bånd: Norske Beate W. Bentzen blir sjef nummer tre på under ett år, når hun nå erstatter Jørgen Håkansson som bare rakk noen måneder i sjefsstolen før han ble sparket ut.

Frode Eriksen
25. nov. 1999 - 09:50

Ifølge danske medier er Bentzens viktigste oppgave nå å få det danske selskapet på fote igjen og å skape overskudd. Mangel på overskudd er trolig årsaken til de raske lederbyttene i Telias danske virksomhet som så langt har kostet mer enn det har smakt.

- Målet er å holde Telias målsetting fra 1995 om lønnsom virksomhet etter fem år, sier hun til Dagens Næringsliv torsdag.

Bentzen kom fra Telias kabel-TV-virksomhet i København, Stofa, og overtar et selskap som i vår måtte endre strategien etter store tap. Blant annet ble ledelsen for mobilvirksomheten overført til Sverige, etter at selskapet måtte ta store tap for sin mobilvirksomhet i Danmark. I fjor beløp tapene seg til over en halv milliard danske kroner..

Jørgen Håkansson overtok som sjef for Telia Danmark den 26. april i år etter å ha blitt forflyttet fra en direktørstilling i forretningsområdet for det svenske telenettet i Telia Sverige. Han erstattet da Kaj Juul-Pedersen, som bare satt i stillingen i drøyt ett år. Juul-Pedersen ble flyttet til Telias virksomhet i Polen.

Telenor/Telias danske virksomhet er det gamle Telia Danmark som i år vil omsette for vel 1,8 milliarder kroner og har 1600 ansatte. Selskapet driver både fast- og mobiltelefoni, foruten Internett og kabel-TV.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.