BEDRIFTSTEKNOLOGI

Teletilsyn vil ha mer mobilkonkurranse

Det er ikke tilstrekkelig med konkurranse i mobilmarkedet. Post- og teletilsynet truer Telenor Mobil og NetCom med pålegg hvis selskapene ikke følger regelverket.

Frode Eriksen
30. juli 2001 - 09:13
Post- og teletilsynetDagens Næringsliv

Uansett varsler Post- og teletilsynet en selvstendig gjennomgang av vilkårene som Telenor Mobil og NetCom har overfor sine service providere, selskap som leier kapasitet fra netteierne, men selger kapasiteten videre under eget varemerke.

Tilsynet utelukker ikke pålegg til aktørene som følge av gjennomgangen.

Telenor Mobil og NetCom hadde inntil for halvannet år siden delt markedet mellom seg 70-30. Andelene nå er noe lavere ettersom det er introdusert 10-15 nye mobilselskap, men de to netteierne er fremdeles totalt dominerende i markedet.

Les hva Post- og teletilsynet sa om saken i mai: Nestenduopol i mobilmarkedet


Telenor Mobil avviser at selskapet driver i strid med regelverket. Sense-sjef Nadir Nalbant, som kjøper sin trafikk fra Telenor Mobil, sier til Dagens Næringsliv at han er fornøyd med at Post- og teletilsynet involverer seg i forholdet mellom nettoperatørene og tjenestetilbyderne. Sense ble det tredje selskapet i Norge som solgte mobiltrafikk etter at det inngikk avtale med Telenor Mobil i november 1999.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra