BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia-aksjonærer føler seg lurt

Mange svenske småsparere føler seg lurt av den svenske næringsminister Björn Rosengren. Mange valgte nemlig å kjøpe aksjer i Telia, men dette har ikke vist seg å være noen god investering så langt.

Frode Eriksen
7. sep. 2000 - 09:49

Ifølge en undersøkelse gjort av Finanstidningen/Demoskops mener et flertall av de spurte at informasjonen før Telias børsintroduksjon var misvisende.

Over en million svenske privatpersoner lot seg i vår overtale til å bli aksjeeiere i Telia, til en pris av 85 kroner per aksje. Da sa Rosengren at han trodde på en kursoppgang på 10-15 prosent, mens kursen i virkeligheten falt med 15-20 prosent til et nivå på noe over 70 kroner i dag.

Undersøkelsen som er gjort blant 1000 svensker viste at 47 prosent mente at informasjonen fra staten ikke var god nok, mens 29 prosent mener at informasjonen var direkte misvisende og 18 prosent sa at informasjonen ikke gav et galt bilde av situasjonen.

Få av privatpersonene som eier aksjer har imidlertidig solgt. 19 prosent av de spurte hadde kjøpt aksjer og av de har 88 prosent beholdt aksjene.

Finanstidningen har ikke fått kommentarer til undersøkelsen fra næringsminister Björn Rosengren.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra