BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia granskes etter prishopp

Et kraftig prishopp på telefonabonnementet gjør at den svenske Post- och telestyrelsen nå innleder granskning av Telia, for å finne ut om selskapet har lov til å foreta prisøkningen.

Frode Eriksen
29. aug. 2001 - 09:05

Konkurrentene til Telia, Tele2 og Telenordia, mener selskapet utnytter sin monopolsituasjon i forbrukermarkedet ved å sette opp prisen på et teleprodukt som bare Telia tilbyr, mens en samtidig setter ned prisen på samtaleavgiftene, der det er konkurranse.

Mistanken om at Telia ikke har lov til å foreta prisøkningene har ført til at Post- och telestyrelsen nå starter egen granskning av selskapet.

- Vi kommer snarest til å starte en undersøkelse av Telias prisøkning for å kontrollere om de nye prisene er kostnadsorienterte, sier sjef for Teleavdelingen ved Post- och telestyrelsen, Ann-Marie Engvall, til Dagens Industri. Hun sier at det skal sterke grunner til for å øke prisene så kraftig. Abonnementsprisene skal være konstadsorienterte i henhold til EU-regler.

Telia øker prisene med 28 prosent for privatabonnement og 24 prosent for bedriftsabonnement, og ekstrainntektene gir ytterligere halvannen milliard i Telias kasse. Telia regner med en gevinst på 375 millioner kroner som følge av prisendringene som ble foretatt tirsdag. Telia har også tidligere i år hevet abonnementsprisene, etter at Riksdagen ved årsskiftet opphevet pristaket på telefonabonnement.

Telia mener det er de tidligere prisene som har vært gale, og at Telia nå justerer til mer korrekt nivå.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.