BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia-kontrakt i fare på grunn av skrivefeil

Telias brasilianske konsortium, som den 8. august vant anbudskonkurransen om lisens for mobiltelefoni i delstaten Sao Paulos innland, kan bli veltet av et par kjedelige skrivefeil. Ifølge konkurrenten er anbudssummen skrevet feil, slik at Telias reelle bud på mobillisensen er ti kroner - ikke ti milliarder...

Øystein Kvistad
20. aug. 1997 - 16:35

Og ikke nok med det. Det ene av de fem konkurrerende konsortiene som kjempet om Sao Paulo-lisensen, har også funnet en annen skrivefeil i Telia-konsortiets anbudsdokumenter, som gjør at konkurrenten nå anker lisenstildelingen.

Konkurrenten mener at Telias bankgaranti for anbudsbeløpet er formulert på en sånn måte at den faktisk gjelder for et annet område enn det lisensen konsortiet er tildelt gjelder for...

Ifølge den svenske næringslivsavisen Dagens Industri (DI) kan slik feilskrift velte milliardkontrakter i Brasil. Dét ble siste gang demonstrert da delstaten Bahias elektrisitetsverk Coelba skulle privatiseres. Det antatte høyeste budet på 1,67 milliarder ble da skrevet som 1,67 millioner. De tre nullene som manglet, gjorde at budet til slutt ble ekskludert fra privatiseringsprosessen.

Telia Overseas' prosjektleder i Brasil, Esko Olsson, tar imidlertid de påståtte skrivefeilene med knusende ro. Til DI sier han at konsortiets anbud til de ulike regionene i Brasil er utformet over samme lest - og at kommunikasjonsmyndighetene i landet alltid har godkjent konsortiets handlemåter.

- Jeg håper denne saken kommer ut av verden så snart som mulig. Det handler om bagateller som vekker en viss forundring utenlands og som kan føre til at utenlandske selskaper skyr unna Brasils fortsatte privatiseringsprosess, sier Olsson, som karakteriserer hele saken som "en storm i et vannglass".

Men de aller største optimistene ser nå kanskje likevel fram imot at Telia privatiseres for en hundrelapp...

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra