BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia med Bulgariatransit

Mens folket demonstrerer for ny regjering utenfor nasjonalforsamlingen, legger det bulgarske televerket (BTC) planer for en sterk økning i teletrafikken på en nylagt digitale forbindelse gjennom landet. Telia var første televerk ut med en egen avtale om Bulgaria-transitt.

Frode Eriksen
22. jan. 1997 - 11:25

Bulgarian Telecommunication Company (BTC) ønsker å øke transittrafikken gjennom landet på det nye digitale nettet som er lagt i landet. Dette ble opplyst på en pressekonferanse tirsdag.

BTC har som mål å modernisere landets antikverte telenett til Europeisk standard. - Vi forventer å omsette for mellom 100 og 120 millioner kroner bare i tranasittrafikk i år, sa styreformann i BTC Mihail Danov på pressekonferansen. Det nye nettverket skal være komplett i løpet av seks måneder.

Ifølge Danov har Telia allerede sagt at de vil bruke BTCs nett for transittrafikk. BTC sin avtale med Telia er den første avtalen av dette slag som noen sinne er undertegnet i Bulgarias telekomhistorie.

BTC har i tillegg samtaler med flere aktører, blant annet Global One. Ønsket er også avtaler med AT&T og forhandlinger vil være i gang innen to uker. Landet åpner dessuten fiberoptiske kabler som knytter landet til Tyrkia og Romania i slutten av februar. Tilsvarende kabler ble lagt til de andre naboene Jugoslavia og Makedonia i fjor.

Nettverksprogrammet finansieres i hovedsak med lån fra den europeiske utviklingsbanken, den europeiske investeringsbanken og Verdensbanken.

Bulgarske myndigheter planlegger forøvrig å selge 25 prosent av BTC i løpet av året, og er på markedet etter en internasjonal partner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra