BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia med USA-partner i høst

I løpet av høsten vil Telia signere en partneravtale med et amerikansk telekomselskap. Parallelt med dette skal Telia Inc. styrkes.

Frode Eriksen
5. okt. 1998 - 10:22

Telias fremste ønske er at Telia Inc. skal kunne kopiere Telias britiske datterselskap, som omsetter for en milliard kroner og regner med overskudd om få år.

For å bidra til dette har Telias toppsjef Lars Berg, ifølge Dagens Industri, funnet fram til et fåtall aktuelle kandidater som selskapets amerikanske samarbeidspartner i USA.

Ifølge Berg er en avtale i havn med en ny partner i løpet av høsten, og selskapet er ikke et Bell-selskap, men har fokus på Internett. Den nye partneren skal erstatte den rollen AT&T så langt har hatt, blant annet gjennom samarbeidet i Unisource-alliansen. Blant selskapene som er aktuelle innenfor Internett-segmentet er Qwest og Level 3. Qwest kjøpte i vår EUnet, og har en viss virksomhet i flere land, men Sverige er et av landene der EUnet står svakt. Begge selskapene bygger ut nasjonale fiberbaserte telenett i USA som åpnes rundt tusenårsskiftet.

Berg åpnet nå også for at Telia kan selge seg ned eller helt ut av sitt eierskap i Unisource til fordel for en større internasjonal aktør - finansiell eller industriell. Unisource-eierne, Telia, Swisscom og nederlandske KNP har allerede satt i gang arbeidet med å fastsette verdien på Unisource.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.