BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia og Telenor vraket - Schibsted fikk UMTS i Sverige

Heller ikke på hjemmebane lyktes det Telia å kapre en UMTS-lisens. Heller ikke Telenor-konsortiet fikk gjennomslag. Det fikk derimot Schibsted via sitt samarbeid med mobilgiganten Orange.

16. des. 2000 - 12:20

De fire lisensene for å drive fremtidens mobilnett i Sverige, de såkalte UMTS-konsesjonene, ble tildelt lørdag.

Den svenske Post- och telestyrelsen (PTS) har besluttet å tildele UMTS-konsesjoner til Europolitan, Tele 2, HI3G og Orange-konsortiet.

Som tidligere omtalt i digitoday er det mulig å klage på PTS-vedtaket, og det ligger i kortene at i hvert fall Telia Mobile vil sende en anke. I en pressemelding fra selskapet uttaler sjefen Kenneth Karlberg at det vil bli formulert en klage så fort man har satt seg bedre inn i PTs begrunnelse for konsesjonstildelingen.

- Vi är mycket överraskade över PTS beslut att inte ge oss någon licens. Vår bedömning är att vi fyller alla kriterier väl. Men vi får se över vår ansökan ytterligare en gång och se vilka skäl PTS anfört till att vi inte tilldelats en licens. Sen formulerar vi en överklagan, heter det i pressemeldingen fra Karlberg.

Også Talias konsernsjef Marianne Nivert er overrasket over at Telia ikke får en av de fire lisensene.:

- Telia är den största aktören på marknaden. Vårt GSM-nät är rikstäckande. I skenet av det känns det mycket märkligt att PTS inte anser att vi är värdiga att få en UMTS-licens, sier Nivert i pressemeldingen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.