BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia øker overskuddet

Nordens største IKT-selskap, Telia, kunne vise til et resultat etter skatt på 1.446 milliarder svenske kroner første halvår i år. Dette er en økning på knapt 90 millioner kroner sammenlignet med samme tide i fjor. Selskapet merker stadig hardere konkurranse på telemarkedet med lavere marginer.

Frode Eriksen
26. aug. 1997 - 17:14

Telia omsatte første halvår for 22,5 milliarder kroner, som er en økning på over to milliarder kroner siden fjoråret - eller nesten ti prosent. Dette betyr også at telemarkedet i Sverige totalt øker, med Internett-trafikk og mobiltelefoni som viktige årsaker.

Også Telia merker stadig hardere konkurranse og lavere marginer i konsernets kjernevirksomhet, som er taletelefoni. Til tross for dette går prisene stadig ned - i første halvår med 3,7 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.

I de andre nordiske landene opplever Telia stadig sterkere vekst. I Danmark har selskapets tjeneste for utenlandstelefoni tatt ti prosent av markedet. Markedsandelene øker også i Norge og Finland.

Telia mottok én av fire DCS-1800-lisenser og et nett basert på tilsvarende standard skal bygges ut i Helsingfors, Tammerfors og Åbo i Finland. Selskapet vurderer å søke på en liknende lisens i Norge til høsten.

Netto-omsetningen i Unisource-konsernet økte med 35 prosent, til tross for at spanske Telefonica sa takk for seg. Som erstatning har Unisource og AT&T tegnet samarbeidsavtale med italienske STET.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.