BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia privatiseres

Den svenske regjeringen vil i neste måned foreslå å privatisere det nasjonale teleselskapet Telia, skriver den svenske dagsavisen Dagens Politik tirsdag.

Øystein Kvistad
19. feb. 1997 - 12:12

Bakgrunnen for at den svenske regjeringen vurderer privatisering av Telia sies å være selskapets behov for en kapitalinnsprøytning på minst fem milliarder kroner i løpet av de neste fem årene.

Ifølge Dagens Politik trenger Telia milliardinnsprøytningen først og fremst for å møte den økte konkurransen som vil komme som resultat av EUs absolutte deregulering av telemarkedet i 1998, men også for å holde tritt med konkurrentene på Telias svenske hjemmemarked.

Privatiseringen vil tidligst kunne skje utpå senhøsten, og den svenske regjeringen akter fortsatt å beholde aksjemajoriteten i selskapet, melder avisen.

Meglerhuset Carnegie anslår at Telias verdi har falt fra 66 milliarder til 45 milliarder kroner i løpet av de to siste årene, etter som investorer den siste tiden har hatt plenty med europeiske telekom-aksjer å velge mellom i det privatiseringsraset som allerede har vært.

Liknende investortilbud vil det komme stadig fler av etter hvert, noe som setter et enda sterkere press på den svenske regjeringen om at en eventuell privatiseringsbeslutning tas så fort som mulig.

digi:tele følger opp saken utover dagen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.