JUSS OG SAMFUNN

Telia selger aksjer for milliarder

Telia har likevel bestemt seg for å selge sine aksjer i det irske teleselskapet Eircom, et salg som også var planlagt som en del av fusjonen mellom Telenor og Telia i fjor.

Frode Eriksen
30. mars 2000 - 12:33

Selskapet eier 14 prosent av det statlige teleselskapet Eircom, som beregnes å kunne gi selskapet en salgsinntekt på 12 milliarder svenske kroner, skriver Dagens IT.

Telia velger derfor å droppe Irland som en del av sitt satsingsområde i tiden fremover, og trekker seg derfor også ut som en mulig aktør på det britiske mobilmarkedet hvor Eircom er blant budgiverne på den britiske mobillisens-auksjonen.

Telias pressesjef Ulf Bäckman sier til TT at selskapet heretter skal konsentrere seg om de fem store europeiske nasjonene; Tyskland, Frankrike, Italia, Spania og Storbritannia. I tillegg kommer forretningsområdene mobil, Internett og carriertjenester.

Telia planla å selge ut sine aksjer i Eircom da fusjonen med Telenor fremdeles var aktuell, men avbrøt planene da fusjonen gikk i vasken i desember.

Telia styrker ved salget kontantbeholdningen betydelig og kommer på toppen av den planlagte delprivatiseringen før sommeren. Dette gir selskapet muligheten til å gjøre fusjoner og oppkjøp i utlandet med egne aksjer som betaling.

Konsernsjef Jan-Åke Kark sier til den svenske Finanstidningen at Telia har et stort prosjekt på gang et sted i Europa.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.