BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia selger seg ut av katalogene

Italienske Seat Pagine Gialle vil mandag trolig legge inn et bud på det svenske telefonkatalogselskapet Eniro, der Telia er hovedaksjonær. Katalogselskapet har i dag en markedsverdi på vel 17 milliarder kroner.

Frode Eriksen
23. apr. 2001 - 08:41

Dermed kan det italienske selskapet komme til å måtte betale dyrt for de svenske telefonkatalogene som er hovedproduktet til Eniro AB, som ble skilt ut fra Telia i oktober i fjor for 84 kroner per aksje. Fredag ble aksjen handlet for 121 kroner, etter en sterk vekst på 44 prosent siden børsintroduksjonen, ikke upåvirket at oppkjøpsryktene. Telia har vært bundet til å beholde sine aksjer fram til 10. april.

Søndag møttes styret i Telia for å godkjenne handelen, skriver Financial Times. Seat Pagine Gialle må i tillegg til selve prisen, trolig belage seg på å betale en premium for å kunne overta hele selskapet. Handelen kan derfor komme til å koste langt over 20 milliarder kroner.

Om salget skjer er dette i tråd med ønskene til konsernsjef Marianne Nivert, som aldri har hemmeligholdt at hun ønsker å selge unna selskapet.

Det italienske selskskapet vil benytte Eniro til å ekspandere i Nord-Europa, og har fra før kjøpt tilsvarende virksomheter i Frankrike og Storbritannia.

Seat er selv et resultat av det europeiske telemarkedets utallige fusjoner og oppkjøp, og ble etablert i fjor da Telecom Italias ISP-virksomhet, Tin.it, kjøpte katalogselskapet Seat.

Også Telenor planlegger å selge ut deler av sin katalogvirksomhet som i dag drives gjennom Telenor Media. Planleggingen foran en børsnotering ble startet tidligere i år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.