BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia selger ut for milliarder

I tilsammen åtte Telia-selskap overlates nå aksjemajoriteten til Industri Kapital 2000-fondet for en drøy halv milliard kroner. Hele 5600 ansatte følger med og ut av Telia, som beholder 49 prosent av aksjene.

Frode Eriksen
30. mars 2001 - 05:59

Blant de virksomhetene som selges ut er installasjonsselskapet Swedia Networks og Respons som inkluderer 118 118 som tilsvarer 180 i Norge.

De åtte selskapene representerer 5600 ansatte og en omsetning på 3200 milliarder svenske kroner.

Konsernsjef i Telia, Marianne Nivert, sier at salget skjer i de delene av selskapet som ikke inngår i selskapets kjernevirksomhet. - Alt i henhold til vår konsernstrategi.

Salgene skjer etter planen i mai, men er avhengig av godkjenning fra EU. Inntektene fra selskapet skal gå med til å styrke Telias kjernevirksomhet; mobiltelefoni i Norden, carrier, portaler i Europa og bredbånd i Sverige.

Swedia Networks, som har 2.500 ansatte er representert i Frankrike, England og Tyskland, foruten Norge, Danmark og Irland.

Selskapet er blant de som Bravida tidligere har uttrykt ønske om for å styrke installasjonsvirksomheten i Sverige. Informasjonsdirektør i Bravda, Anne Karin Augland, sier til digitoday.no at selskapet som tidligere antydet ikke er uinterresert i Telias installasjonsdel, men vil ikke kommentere salget ut over det.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.