BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia tapte Passagen

Telenordia har i konkurranse med blant annet Telia, overtatt som hovedleverandør av teletjenester til det delvis Telia-eide nettstedet Passagen, på bekostning av nettopp Telia.

Frode Eriksen
7. sep. 1998 - 10:07

Fra før har Telenordia en avtale om å drifte Passagens telefontrafikk, som også ble tatt fra Telia. Siste skup for Telenordia er at selskapet i konkurranse med blant annet Telia og Tele2 har overtatt leveransene av Internett-aksess til Passagen.

- På kommersielle vilkår har vi bestemt at Telenordia er den leverandøren vi foretrekker. Bare fordi Telia tilfeldigvis er 40 prosents eier betyr ikke at de har noen fordeler når leverandører skal velges, sier administrerende direktør i Scandinavia Online AB, Carl Klingberg, til Dagens Industri.

Telia eier Passagen gjennom SOL AB, sammen med Schibsted (40%) og Telenor (20%). Telenor er i tillegg en av medeierne i Telenordia, sammen med Tele Danmark og British Telecom, som alle eier en tredel hver.

Ifølge Klingberg skal eksterne tjenester kjøpes på kommersielle vilkår, og et eierskap i selskapet betyr ikke noe fra eller til.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra