BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia vil ha allianser fremfor fusjon

Telias nye toppsjef, Jan-Åke Kark, vil sikre Telias posisjon med å inngå en rekke allianser med andre europeiske selskap for å sikre svenskenes posisjon i Skandinavia og Baltikum.

Frode Eriksen
10. jan. 2000 - 10:28

Jan-Åke Kark sier i et intervju med The Wall Street Journal at Telia den nærmeste tiden vil etablere flere både løse og faste allianser.

- Vi vil bli en medspiller på den europeiske telekomarena, med fokus på nordiske og svenske aktiviteter, sier han, og bekrefter at han vil bygge opp en egen stab rundt seg for å få en rask og frisk start.

Nå venter børsintroduksjon, men lysten er større hos toppledensen i Telia enn hos svenske regjeringspolitikere. For mens sveriges statsminister Göran Persson kommenterer spørsmålet sier han at det ikke er behov for en børsintroduksjon nå. Telias nye styreleder Lars-Eric Petersson sa imidlertid på en pressekonferanse fredag at Telia burde børsnoteres "så snart som mulig".

Kark har tydeligvis fått nok av fusjoner, og konstaterer overfor Wall Street Journal at det ikke blir flere fusjoner for Telia så lenge han leder selskapet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.