BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telianor må finne alliansepartnere

Konsernsjef i Tele Danmark, Henning Dyremose, tror ikke at Telenor/Telia klarer seg uten en internasjonal alliansepartner. - Også de vil komme til å erkjenne at man må være en del av en større gruppe, sier han.

Frode Eriksen
26. apr. 1999 - 12:15

Dyremose tror fremtidens televerden består av fem til syv store selskap eller grupper av selskap. Han mener en av disse gruppene er et fusjonert SBC/Ameritech med Tele Danmark. Fusjonen mellom Deutsche Telekom og Telecom Italia er bare en del av dette bildet, og får ikke telesjefen til å ryste på hodet. Tvert om.

- Fusjonsnyheter hører med til en almindelig dag på kontoret. Den tysk/italienske allianse er ingen trussel, men et naturlig skritt i en prosess som vil knytte teleselskap tettere sammen, sier han til Jyllands-Posten.

- Tele Danmark har fundet sin naturlige plass i Ameritech/SBC-familien, mens den nordiske telefusjonen mellom Telia og Telenor vil få problemer, sier han.

- Beslutningen om at Telia og Telenor vil være for seg selv tror jeg ikke vil holde i lengden, sier Dyremose, men vil ikke spekulere i hvilke alliansepartnere han ser for seg, annet enn at British Telecom allerede er en samarbeidspartner for Tele Danmark flere steder. - Dette er uansett et spørsmål for Ameritech/SBC, og ikke for oss.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra