BEDRIFTSTEKNOLOGI

Terroristjakt i programvarehus

FBI har ransaket lokalene til et amerikansk programvarehus etter mistanke om forbindelse til Al Qaida, Hamas og Islamic Jihad.

9. des. 2002 - 10:51
PtechWall Street Journal.

Les også

Ptech leverer kunnskapsteknologi anvendt på bedriftsledelse. Det ble etablert i 1994. Årsomsetningen de siste årene har vært mellom 7 og 10 millioner dollar. Til sammen har Ptech tjent 3,1 millioner dollar på offentlige kontrakter. Kontrakten for deltakelse i utviklingen av "Military Information Architecture Framework" som brukes til å kople sammen militære IT-nettverk, ble fornyet i september i år.

Tom Ridge, ansvarlig for innenrikssikkerhet i Bush-regjeringen, forsikrer at Ptech ikke utgjør noen strategisk eller operasjonell trussel mot USA.

De to Ptech-investorene som mistenkes for terrorkontakter, er saudiaraberen Yassin Qadi og palestineren Yaqub Mirza.

Qadi mistenkes for finansiell støtte til Al Qaida. Ifølge hans advokat investerte han fem millioner dollar i Ptech i 1995, men solgte seg ut i 1999 og var aldri med i selskapets daglige drift. Qadis konti er frosset i både USA og Saudi Arabia.

Mirza er styremedlem i Ptech. Han mistenkes for utbetalinger til den palestinske gruppen Islamic Jihad, kjent blant annet for selvmordsbombere mot sivile israelere. Mirza kontrollerer et nettverk av veldedige organisasjoner og bedrifter i Virginia. Han har et investeringsselskap kalt Stering Management og et investeringsfond, Sterling Ptech Fund LLC, som skal ha investert i Ptech.

Ptech skal ellers ha fått kapital fra et selskap som i dag er avviklet, BMI Inc. BMI ble gransket av FBI i 1998 og 1999 for samrøre med islamske veldedige organisasjoner som skal ha formidlet penger til terror. Blant BMIs investorer var Hamas-lederen Mousa Abu Marzouk - og Yassin Qadi. Utviklingsansvarlige i Ptech, Hussein Ibrahim, var med i ledelsen for BMI fra 1989 til 1995. Hans offisielle biografi på Ptechs nettsted nevner ikke dette forholdet.

To ansatte i Ptech, Muhammed Mubayyid og Suheil Laheir, skal tidligere ha arbeidet for en islamsk veldedighetsorganisasjon i Boston, Care International (ingen forbindelse til Care som det er kjent i Norge) som har vært etterforsket siden kort tid etter 11. september i fjor.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.