BEDRIFTSTEKNOLOGI

Testet mobil-PDA-kamera i fylleslag

Siemens´ nye super-telefon, SX 45, fikk kjørt seg grundig på Oktoberfest i München. Mens tusenvis av liter med øl rant nedover struper og läderhosen, ruslet tre unge damer rundt og sendte bildene ut på Internett.

9. okt. 2001 - 06:17

Den nye supertelefonen fra Siemens fikk kjørt seg ordentlig sist uke. Under Oktoberfesten i forrige, løp tre unge damer iført sølvblanke utgaver av tradisjonelt bayersk antrekk rundt med hver sin SX 45-telefon påmontert et lite digitalkamera.

Oktoberfest består av 14 enorme telt, med plass til opp til 10.000 mennesker i hvert, der tyskere og turister går bananas med endeløse serier av litersglass med øl og ljomende ompa-musikk.

Siemens SX 45 PDA-telefon med bilde fra Oktoberfest. <i>Foto: Siemens</i>
Siemens SX 45 PDA-telefon med bilde fra Oktoberfest. Foto: Siemens

PR-stuntet med telefoner og unge damer gjør at en rekke øyeblikk fra evenementet vil bli dokumentert for ettertiden, for etter å ha tatt bilde av øldrikkende og ompa-rautende festdeltagere, tok damene e-postadressen deres, for å sende bildet, formodentlig direkte fra telefonen.

Nå har det ikke kommet noe bilde til digi.nos redaksjon ennå, så det spørs om mengdene av bilder med glisende og siklende oktoberfestere med schweinehaxe rundt munnen og lokale ølsorter på klærne og i glassene ble litt mye å administrere etter hvert.

Telefonen skal komme i salg utpå høsten en gang, og da til den nette pris av rundt 10.000 kroner. Kameraet kommer i tillegg, og koster omtrent 2800 kroner. Også Nokias 9210 Communicator, som ble lansert tidligere i år, kan leveres med et lite kamera som gjør det mulig å sende av gårde øyeblikksbilder via mobilen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra