BEDRIFTSTEKNOLOGI

Testvinneren: Diamond Stealth gir mest for pengene

Det er vanskelig å rangere skjermkort som er så ulike som kortene i vår test var. Likevel står vi igjen med to kort som utmerker seg, nemlig det beste kortet og det beste kjøpet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. sep. 1999 - 16:05

Det beste kortet var uten tvil Hercules Dynamite TNT2 Ultra. Både ytelsen og utstyrsnivået var på topp. Årsakene til å vi ikke vil kåre kortet fra Hercules til vinner, er at framtiden til Hercules er meget usikker, og at drivene kanskje ikke vil videreutvikles. Den andre faktoren er prisen. Kortet er langt dyrere enn noe annet kort i testen.

Diamond Stealth II S540. <i>Foto: Harald Brombach</i>
Diamond Stealth II S540. Foto: Harald Brombach

Dermed går førsteplassen i testen til kortet som er det beste kjøpet, Diamond Stealth III S540. Kortet viste en 3D-ytelse som vi ikke trodde var mulig med Savage4-brikkene. I tillegg er kortet det billigste i testen. Kortet har kun én negativ side, en viss inkompatibilitet med en av de medfølgende testrutinene i betautgaven av Quake3Arena. Men det er her altså snakk om en betautgave av et spill, og det er foreløpig ikke lett å vite om det er spillet eller skjermkortdriverne som har skylden.

Det er altså ikke nødvendig å betale over 2000 kroner for et utmerket skjermkort i dag.

Tilbake til starten: Mye grafikk for pengene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.