UTVIKLING

Tetris på 140 byte

Spillets kildekode får plass i en twittermelding.

Tetris på 140 tegn: Du får ikke farger eller originalens 7 ulike brikker, men så er heller ikke kildekoden særlig stor.
Tetris på 140 tegn: Du får ikke farger eller originalens 7 ulike brikker, men så er heller ikke kildekoden særlig stor.
20. feb. 2012 - 10:40

Det har gått sin seiersgang på nær sagt alle plattformer siden midten av 1980-tallet, da russeren Alexey Pajitnov fant opp det klossete og sterkt vanedannende spillet.

Tetris er et av historiens mest populære spill. Det er også et av de mest klonede, og finnes til alt fra Commodore 64, grafiske kalkulatorer og arkadespill, via pc-er i alle former til ulike webutgaver.

En særdeles minimalistisk versjon vekker nå oppsikt, rett og slett fordi kildekoden er så spinkel. Det er et JavaScript som i sin enkelthet får plass i en SMS eller en twittermelding.

Utgaven er døpt Binary Tetris. Navnet hentyder til dets to spillbrikker. De styres med piltastene men lar seg ikke rotere. Det er altså ikke en fullverdig implementering. Men mer kan man neppe forvente når koden teller 140 tegn.

For ordens skyld: det er hovedfunksjonen som er så liten. Det inkluderer ikke display-rutinen eller koden for brukerinteraksjon.

Den tyske utvikleren Martin Kleppe står bak bragden. Programmet har han delt på nettstedet 140byt.es. Der finnes det også en rekke andre forbløffende små kodesnutter. Eksempelvis utregning av en Mandelbrot-fraktal.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra