BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tett integrering mellom BSD/OS og FreeBSD

Berkeley Software Design og Walnut Creek slo seg sammen i forrige uke. Dette betyr et tett samarbeid mellom prosjektgruppene til de to operativsystemene selskapene leverer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. mars 2000 - 13:26

BSD regnes som et av de aller beste operativsystemplattformene for webservere og opplever for tiden en kraftig vekst, dog i mer beskjeden grad enn Linux. Mange svært store nettsteder har tatt i bruk operativsystemet. Dette inkluderer blant annet Yahoo!, UUNET og MCI WorldCom.

BSD/OS er et kommersielt produkt, mens FreeBSD er som navnet tilsier en gratis utgave av BSD/OS basert på åpen kildekode.

Nå har de to hovedleverandørene av disse operativsystemene slått seg sammen. BSD/OS er oppkalt etter Berkeley Software Design Inc. (BSDI), mens Walnut Creek CDROM tilbyr et av verdens største filarkiver på Internett, inkludert hele FreeBSD.

BSDI ønske å lage en felles front for BSD-operativsystemene. Selskapet vil levere støtte og videreutvikle både BSD/OS og FreeBSD. De to prosjektgruppene vil sammen vurdere om det er behov for å slå sammen deler av kodebasen til de to operativsystemene. FreeBSD-prosjektet vil i langt større grad enn tidligere få tilgang til teknologiske nyvinninger BSDI utvikler.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra