JUSS OG SAMFUNN

The Gathering ble fritatt for moms

Nå utreder arrangøren hvordan de skal få betalt pengene tilbake til deltakerne.

18. aug. 2008 - 07:37

Det store årlige arrangementet The Gathering (TG), som arrangeres av KANDU (Kreativ Aktiv Norsk Dataungdom), ble fredag gjenstand for et vedtak i Finansdepartementet som gjør at de slipper å betale merverdiavgift på billettene.

I vedtaket peker departementet på at humanitære, kulturelle og sosiale formål skal være fritatt for merverdiavgift. Det heter videre:

TGs hovedformål er [..] å samle ungdom fra inn- og utland for at disse skal kunne komme sammen for å dyrke datakultur. At dataspill er å anse som kultur har regjeringen uttrykkelig uttalt i Stortingsmelding 14 (2007-2008) Dataspill. Finansdepartementet antar på denne bakgrunn at det ikke har vært lovgivers intensjon at adgangsbilletter til arrangement av denne typen skal være merverdiavgiftspliktige.

På bakgrunn av en helhetsvurdering [...] finner departementet grunnlag for å gi KANDU ved The Gathering unntak med hjemmel i merverdiavgiftsloven §70 fra plikten å beregne merverdiavgift på adgangsbilletter.

Skattemyndighetene påla KANDU å kreve inn moms på billettene for TG 2008 i våres. Nestleder Andreas-Johann Ulvestad skriver på organisasjonens nettsted at de har tatt kontakt med jurister for å finne ut hva de skal gjøre med disse pengene.

– I teorien tilhører dette hver enkelt deltaker, men det vil koste svært mye å sørge for utbetaling av ~48 kroner per deltaker, skriver Ulvestad.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.