BEDRIFTSTEKNOLOGI

Therese drukner

Therese drukner i e-post. Siden digi.nos journalist med ansvar for jobb- og arbeidsmarkedet gikk ut i digi.no tirsdag med lanseringen av den nye spalten "Spør Therese", har hun fått nesten 150 gode spørsmål om lesernes jobbhverdag. Hun er litt blek om dagen.

Pål Leveraas
26. aug. 1999 - 01:24
"Leserne kan stille alle mulige jobbrelaterte spørsmål", postulerte vår kollega på tirsdag.

Det har de i aller høyeste grad også gjort.

Som alle som lanserer spørrespalter var Therese og vi andre i digi.no bittelitt nervøse for at det kanskje ikke skulle komme inn et eneste bittelite spørsmål. Derfor tok vi sats, og sa at ikke bare kunne du spørre om alt som har med jobben å gjøre, men du skal også få svar innen 48 timer.

I oljen har man en "indrefiletfaktor" - vekten av en konstruksjon i antall kilo ganges med prisen på indrefilet, for et grovt kostnadsoverslag på hele prosjektet. Finnes det en slik indrefiletfaktor for oppdrag innenfor web-design?

Jeg er en ung gutt som nettopp har fått jobb i en organisasjon. Jeg blir ofte befølt av vaskepersonalet. Hva skal jeg gjøre?

Samtidig forberedte vi oss på den eventualitet at vi kanskje måtte konstruere et par fiktive spørsmål, for å dra dere i gang, så og si.

Det ble ikke nødvendig, gitt. Allerede tirsdag rundt lunsj var det kommet inn et tyvetall seriøse henvendelser, pluss en og annen spøkefugl.
Pr lunsj onsdag var tallet henvendelser opp mot 150. Therese, stakkar, ble blekere og blekere. Flommen avdekker et skrikende informasjonsbehov blant arbeidstakere innenfor IT-bransjen. De aller, aller fleste spørsmålene dreier seg om lønn.

Hvilken kompetanse har egentlig du for å svare på dette?

digi.no og Therese har, ganske åpenbart, tråkket midt inn i et stort vakuum i markedet, og inntil trykkforskjellen får jevnet seg ut vil pågangen være stor. Vi ber derfor om tålmodighet inntil vi får tatt unna den strieste strømmen av henvendelser. Det vi kan forsikre deg om er at alle skal få svar, men vi blir nødt til å samle dem i redaksjonelle bolker som generaliserer problemstillingene noe.


Inntil videre: Fortsett å spørre Therese.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra