BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tidenes regnskap-juksere unngår trolig konkurs

MCI/WorldCom er foreløpig reddet fra konkurs etter at selskapets kreditorer i går godtok sletting av nesten 260 milliarder kroner i gjeld. Men et par høye hindre gjenstår å passere for MCI-sjef Michael D. Capellas.

10. sep. 2003 - 09:46

Som digi.no skrev tirsdag morgen lyktes det til slutt MCI-ledelsen å komme til enighet med sine største kreditorer om en avtale om videre drift av selskapet.

    Les også:

Avtalen, som nå bekreftes undertegnet, går ut på at kreditorene ettergir gjeld på hele 35 milliarder dollar - nesten 360 milliarder norske kroner. Det betyr at de fleste kreditorer får igjen 36 cent for hver dollar MCI/WorldCom skylder dem, men noen får ingenting.

Selv om enighet med kreditorene nå er på plass, er ikke alle hindre dermed fjernet for at MCI kan gjenoppstå fra Chapter 11-konkursvernet i løpet av 60 til 90 dager. En rekke konkurrenter og amerikanske delstater har reist søksmål mot restene av den famøse svindelaffæren MCI/WorldCom, saker som vil ta lang tid å rydde av veien. Konkurrenter som AT&T har saksøkt MCI/WorldCom blant annet for juks i forbindelse med utleie av telekapasitet, noe som har medført at MCI fortsatt er suspendert fra å by på statlige kontrakter.

MCI søkte konkursbeskyttelse i 2002 etter en omfattende regnskapsskandale som siden har vokst til et krav på 11 milliarder dollar, i tillegg til en gjeld på 41 milliarder dollar. Konkursen og regnskapsskandalen er den største i amerikansk historie.

Mange telekonkurrenter frykter en ny satsing fra MCI ettersom selskapet kan gjenoppstå med en gjeld på fem-seks milliarder dollar, noe som er vesentlig mindre enn konkurrentenes nåværende gjeldsbyrde.

AT&T og de regionale Bell-selskapene sier rett ut at det gamle WorldCom, nå MCI, blir belønnet for sin svindel.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra