BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tilbake til fremtiden med Compaq

BIOS'ene på Compaqs bærbare maskiner takler ikke overgangen til et nytt årtusen. Er du blant dem som ble satt tilbake til 1980 når du prøvde å stille biosklokken et par år fremover, kan imidlertid Compaq trøste deg med at de uten omkostninger vil sende deg tilbake til fremtiden.

Eirik Flaa
19. des. 1996 - 15:50

BIOS'ene i Compaqs eldre, bærbare maskiner, takler ikke overgangen til år 2000. Forsøk som er gjort på å stille BIOS-klokken frem til fem på tolv år 1999, har til tider medført at computeren prøver å innbille deg at du er tilbake til begynnelsen av jappetida. Problemet skulle løses ved hjelp av den nye BIOS'en, 520, men denne versjonen viste seg å inneholde endel feil som blant annet har gjort seg gjeldende på den nye 5000-serien. En bruker digi:data har vært i kontakt med, har opplevd flere ubeleilige tidsreiser med sin relativt nye Compaq PC.Omtrent engang i uka har han fått beskjed av Compaqen at han befinner seg i år 2096, og at Lotus Notes-lisensen er løpt ut for 98 år siden! Av andre problemer knyttet til BIOSklokken, nevner han også at maskinen har en tendens til å slå seg helt i vranglås når den blir satt i hvilemodus.

Til dette "offeret" og andre eiere av en bærbar Compaq 5000, lover Compaq at problemet nå er løst. Med atter en ny mykvare-BIOS, kalt BIOS 550, skal det være en enkel sak å få rettet opp de gamle feilene.

Dag Storli, produktsjef på bærbare PCer hos Compaq med en bærbar PC.
Dag Storli, produktsjef på bærbare PCer hos Compaq med en bærbar PC.

- Den nye BIOSen er delt ut til våre leverandører for videre distribusjon. Hvis man ennå ikke har blitt kontaktet, kan den hentes gratis hos oss, sier Dag Storli, produktsjef på bærbare PCer hos Compaq. Han legger til at oppgraderingsfila også kan lastes ned fra nettet i form av en liten exe-fil som gir deg de nødvendige instruksjoner.

Dag Storli tror at år 2000 problemet endelig er løst for Compaqs bærbare.

- Vi prøver å gjøre det så enkelt som mulig for våre kunder, og håper at problemet nå har sagt et definitivt takk for seg, sier Storli, som ikke kjenner til om år 2000 også har vært problematisk på andre typer PCer.

- Våre BIOSer er skreddersydd for våre maskiner, og jeg kjenner ikke til hvorvidt problemet er reellt også for andre BIOSer. Det eneste jeg kan si er at vi er en av de PC produsentene som har lagt inn mest arbeid for å løse det, avslutter Storli.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra