JUSS OG SAMFUNN

Time Warner tapte slaget om HarryPotter.no

Stefan Hilt (22) kan fortsette å bruke domenenavnet HarryPotter.no. Han ble forsøkt stoppet av mektige Time Warner, men i Nordhordland namsrett ble stoppkravet avvist, og Hilt tilkjent saksomkostninger.

18. des. 2001 - 14:52
Time WarnerStefan HiltHarryPotter.no


Nå har Nordhordland namsrett avgjort at Time Warner ikke får medhold i kravet om såkalt midlertidig forføyning, noe som ville ha hindret Hilt i å bruke domenet til sin butikkvirksomhet.





Multimedia Import

Time Warners argument om konflikter i henhold til varemerkeloven ble heller ikke tatt til følge, dermed vinner Hilt på alle punkter.


- Hilt melker Harry Potter-farsotten. Han opptrer i strid med god forretningsskikk og har brutt markedsføringsloven, sa Time Warners advokat i Norge, Anne C. Hygen, til Bergensavisen i forkant av saken.

De krevde en midlertidig forføyning som ville ha "frosset" all bruk av domenet inntil en eventuell hovedforhandling kommer opp for retten.

Hilt ble tidligere fradømt retten til å bruke domenet Playstation.no, etter at Sony anla sak mot ham. Hilt har sagt han vil anke dommen.

Time Warner kan anke til Gulating lagmannsrett innen en måned fra i dag. Advokat Anne C. Hygen var ikke tilgjengelig for kommentar da denne artikkelen gikk ut i kyberrommet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.