JUSS OG SAMFUNN

Toppmøte for å redde AOL/Time Warner-fusjon

Toppsjefene i America Online Inc. og Time Warner Inc. har vært i samtaler med USAs regulerende myndigheter i håp om å begrense betingelsene selskapene kan bli påtvunget for å få godkjent sin store fusjonsplan.

22. sep. 2000 - 06:39

AOL-sjef Steve Case og Time Warners Gerald Levin fikk onsdag møte medlemmene i FCC og FTC, skriver Wall Street Journal (WSJ) som siterer deltakere i møtet. Ifølge avisen sto blant annet myndighetenes bekymring for hvorvidt fusjonspartene vil sikre konkurrentene tilgang til kabelnettene på agendaen.

Det forventes at de regulerende myndighetene i USA vil forlange at AOL og Time Warner skal tilby aksess til konkurrerende Internett-tjenester via Time Warners høykapasitetsnett. Det er også kjent at FCC vurderer å innføre betingelser som vil åpne opp AOLs interaktive TV-systemer og meldingstjenester for de fusjonerende selskapenes konkurrenter.

FTC har ifølge WSJ endog signalisert at de vil gå rettens vei for å blokkere fusjonen, dersom ikke selskapene enes om betingelser som vil begrense deres markedsmakt. Medlemmer i kommisjonen har allerede intervjuet potensielle vitner i tilfelle rettssak, men FTC skal foreløpig ikke ha besluttet hvorvidt man vil gå videre med saken men avventer ytterligere diskusjoner med AOL.

Selv om til FCC syvende og sist ventes FCC å ville akseptere fusjonsplanen, understreker en talskvinne i kommisjonen overfor Wall Street Journal at "ingen anbefalinger er gått ut fra FCC ennå".

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra