JUSS OG SAMFUNN

Torger Reve trekker seg

Styreleder i NRK, Torger Reve, trekker seg fra stillingen. Det ble klart etter et møte med kulturminister Ellen Horn. Reve trakk seg før han fant en arvtaker til Kringkastingssjef Einar Førde.

Sigvald Sveinbjørnsson
8. jan. 2001 - 11:08

BI-rektor Torger Reve fikk jobben som ryddegutt i Norsk Rikskringkastingda han tiltrådte som styreformann. Mandag trakk han seg fra stillingen, melder NTB.

Reve har hatt en hard jobb som styreleder i NRK, blant annet har jobben med å finne en arvtaker til kringkastingssjef Einar Førde vist seg å være lagt hardere enn antatt. Det er enda ikke noen aktuelle kandidater til den viktige jobben. Dette setter NRK i en meget vanskelig situasjon, da Einar Førde snart fratrer som Kringkastingssjef, uten etterfølger sålangt.

NRK er inne i en hard periode, og det har for første gang vært nødvendig å gå til oppsigelser hos kringkasteren. NRK er også inne i en brytningstid der de digitale utfordringene står i kø, bokstavelig talt.

Det har ikke lykkes digitoday.no å få kontakt ned Reve, men det skal være et ekstaordinært styremøte i NRK klokken 12.00. Der skal styret bli orientert om Reves avgang.

Nestleder i NRK-styret, Anne Carine Tanum, tar over vervet som styreleder.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.