BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tormod spionerer på ditt ringemønster

Bytter du til en annen teleoperatør, studerer Telenor ditt ringemønster og tar kontakt for å vinne deg tilbake. Nå har Post- og teletilsynet mistet tålmodigheten.

28. mars 2001 - 12:23
Tormod HermansenPost- og teletilsynet

Post- og teletilsynet har nå offentliggjort et nytt, krasst brev de har sendt til telegiganten 19. mars. I brevet truer Post- og teletilsynet Hermansen med bøter hvis han ikke umiddelbart legger om kursen.

Saken dreier seg om fast forvalg. Bytter du teleoperatør, er Telenor tvunget til å legge inn fast forvalg slik at du ikke først må slå ekstrasiffer for å bruke din teleoperatør. Men det er Telenor som eier linjen inn til huset ditt og styrer fast forvalg, noe som gir dem full oversikt.

Denne oversikten bruker selskapet aktivt i kampen mot sine konkurrenter, avslører Post og -teletilsynet. Tilsynet har sendt flere brev til Telenor om saken, men nå er det slutt. Her er hva Telenor gjør:

"Tilsynet har blant annet fått indikasjoner på at kundebehandlere i markedsavdelingen til Telenor, som ledd i en "winback"-kampanje, har benyttet opplysninger om hvilken operatør kunder har valgt, trafikkvolum og ringemønster hos forvalgsoperatør og lignende."

Dette er et klart brudd på reglene om forvalg, skriver Post- og teletilsynet i sitt brev og påpeker at Telenor i sin tid lovet tilsynet at slikt aldri skulle forekomme. Post- og teletilsynet mener også at Telenors tapping av informasjon er et brudd på personopplysningsloven (tidligere personvernloven) paragraf 11.





Siden dette ikke er først brev, har det ellers forsiktige tilsynet mistet tålmodigheten. Hvis ikke bruken av forhåndsvalg-informasjon opphører umiddelbart, trur Post- og teletilsynet med bøter.
Her kan du lese hele brevet:


Verken Post- og teletilsynet eller ledelsen i Telenor var tilgjengelig for kommentar da digitoday.no ringte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.