JUSS OG SAMFUNN

Tørrfisk og bannere under klubben

DinSide Auksjonen i samarbeid med SOL er i gang. Til nå er det nesten bare solgt "nesten fersk tørrfisk" som en testauksjon på nettstedet. Men tjenesten er ikke kun for privatpersoner. Også bedrifter skal kunne selge restlageret sitt og by på annonse-eksponeringer.

Hilde Nyman
25. feb. 1999 - 14:45

Du skal kunne selge hva du vil på den nye auksjonstjenesten som DinSide og SOL skulle sette i gang klokken 12:00 i dag. Så lenge det er innenfor lovens rammer.

Det er systemet OpenSite, som markedsføres og distribueres av svensk-norske Infinicom, som brukes på auksjonstjenesten.

Tjenestene og artiklene på DinSide skal være komplementerende til auksjonene, i den forstand at artikler som auksjoneres bort kan være omtalt i redaksjonell omtale.

DinSide Auksjon er også åpen for bedrifter som kan tømme restlageret. DinSide vil prøve å få inntekter gjennom annonsering på selve auksjonssidene, og det vil også bli auksjonert bort eksponeringer på bannerannonser.

Tanken bak auksjonene på Internett er blant annet å kunne forene kjøper og selger på tvers av geografiske barrierer. Dette er også filosofien bak det amerikanske suksesskonseptet til nettauksjonshuset eBay, et børsnotert selskap i USA.

På DinSide Auksjon skal brukere etter gjennomført kjøp eller salg, bli eksponert for et tilbakemeldingsskjema eller en "karakterbok", som de kaller det i pressemeldingen, dette vil bli tilgjengelig for alle på nettet.

Får en kjøper eller selger mange klager, vil man bli slettet fra registeret, heter det fra DinSide. Dette referanseregisteret er også tatt etter mønster fra eBay.

"DinSide Auksjon skal være en nøytral tredjepart som ikke tar noen standpunkt til hvem som har rett, men vil overvåke budprosessen for å sørge for at den blir gjort korrekt.(...) og det er vårt ansvar å tilrettelegge dette samfunnet slik at brukerne kan regulere hverandre, med oss som en slags superbruker som avgjør hvem som er berettiget til å bli sparket ut."

Auksjonarius er Tore Andre Godager.

Dette er kun én av flere auksjoner som er satt i gang i Norge i 1999. Online Club har sitt OLC Auksjonshus som både har auksjonert bort lunsj med kjendiser og satt i gang Norges første kunstauksjon på nett sammen med Blomqvist Kunsthandel.

I tillegg finnes det allerede norske tjenester som Scandinavian Auction Systems og Auksjons.net Online.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.