BEDRIFTSTEKNOLOGI

Toshiba 15xCD

Toshiba har nylig lansert en 15xCD-ROM-spiller som de hevder har bransjens raskeste søketid. Den er også kompatibel med den nye CD-Rewritable-standarden, som gjør at man kan lagre på CD-ROM-plater mer enn én gang.

Anders Berg
12. des. 1996 - 10:30

Nylig lanserte Toshiba America Information Systems Inc. en 15xCD-ROM-spiller som selskapet selv sier er bransjens raskeste. Den har en gjennomsnittlig søketid på 90 millisekunder og en 256Kbyte buffer som gjør at den har en gjennomsnittlig overføringshastighet på 2.1MB i sekundet.

Spilleren er også utstyrt med en teknologi som gjør at den kan lese det nye formatet CD-RW (CD-Rewriteble), CD plater som det går an å skrive til mer enn én gang i motsetning til CD-R (CD-Recordable) som det bare går an å skrive til en gang.

Et hastighetskriterium for en CD-ROM-spiller er overføringshastigheten. En 15xCD-ROM-spiller har en overføringshastighet som er 15 ganger raskere enn en 1xCD-ROM-spiller. Dette kan ofte være litt misvisende da søketiden også spiller en stor rolle hvis CD-ROMen har lagert informasjonen på flere steder på platen. Søketiden vil da være en avgjørende faktor for gjennomsnittlig overføringshastighet.

Prisen for en intern 15xCD-ROM spiller vil ligge på rundt $290, mens den eksterne vil koste rundt $395 i utslag i USA.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.