RESULTATERFINANS

Totalkollaps for Boo.com

Det høyprofilerte netthandelselskapet Boo.com, med flere kjendiser i eiergruppen, er på vei mot total konkurs. Boo.com har vært i drift i bare seks måneder, og konkursen er den største i britisk nettverksøkonomi.

Sigvald Sveinbjørnsson
18. mai 2000 - 12:46
Boo.com,

Les om flere på vei ned:
Pengetørke for britiske Internett-selskap

En av gründerne i selskapet, Ernst Malmsten, forteller til BBC at det var med bunnløs skuffelse han måtte gå til advokat- og revisorselskapet KPMG for å melde oppbrudd. KPMG skal nå fordele de 500 000 dollarene (4,5 millioner norske kroner) som er igjen i boet. Dette er de eneste midlene som er igjen fra da selskapet hentet inn mer enn 135 millioner dollar (1,2 milliarder kroner) tidligere i år, melder Financial Times.

300 ansatte må nå finne seg nytt arbeid. Boo.com hadde virksomheter i London, New York, Stockholm, Munchen, Paris og Amsterdam.

Grunnen til at Boo.com nå går nedenom og hjem er at salget ikke har gått som planlagt. Pengene ble brukt i et vilt tempo, noe som med-gründer Malmsten innrømmer. - Vi har vært for visjonære. Vi ville at alt skulle være perfekt, og vi har ikke hatt kontroll over kostnadene, forteller den konkursrammede gründeren til Financial Times.

Les om nettsatsningen:
Merkeklær skal gi nettsuksess


Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.