RESULTATERFINANS

Tradera.com kjøper konkurrenten Mr.Bid

Tradera.com kjøper konkurrenten Mr.Bid og fortsetter konsolideringen av den skandinaviske auksjonsbransjen på Internett. Scandinavia Online får 22 prosent i det nye selskapet.

Henrik Anders Skottvoll
16. nov. 2000 - 11:19

Det svenske nettbaserte auksjonsselskapet Tradera.com har inngått en avtale om kjøp av konkurrenten Mr Bid. Dette skjer bare to måneder etter at Tradera.com fusjonerte med Bid2Day.

Dette skriver selskapet i en pressemelding i dag.

Det sammenslåtte selskapet vil operere under navnet Tradera.com og blir et av Skandinavias ledende auksjonsselskap på Internett rettet mot "consumer-to consumer (C2C) og med over 150.000 kunder i Sverige, Norge og Danmark.

Auksjoner på nettet er en bra forretningsmodell som definitivt kan drives lønnsomt, noe blant annet Ebay har vist. Det svenske markedet er imidlertid relativt lite, og for å få kritisk masse og lønnsomhet kreves sammenslåinger, sier senior partner Anders Lindqvist i IT Provider, som får 30 prosent i det nye selskapet.

Blant de øvrige eierne finnes Scandinavia Online med 22 prosent, ledelsen med 16 prosent og Spray Ventures med 5 prosent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.