BEDRIFTSTEKNOLOGI

Trådløs ISDN for hjemmebruk

En ny generasjon trådløse telefoner basert på ISDN tenknologi har nylig blitt lansert på det norske husholdningsmarkedet. Systemet er basert på såkalt DECT, en digital teknologi som skal gi mindre forstyrrelser og problemer, enn tidligere helanaloge systemer.

Eirik Flaa
20. nov. 1996 - 11:23

Siemens er først ute med en hjemmeutgave av den trådløse ISDN-telefonen. Telefonen vil gi lavere forstyrrelser, og vil ha en rekkevidde på inntil 300 meter. For den som ønsker det, er det dessuten mulig å sitte i hagen mens man surfer på nettet.

- Den trådløse enheten kan kobles opp til et vanlig US Robotics 28,8 V34 modem, sier teknisk ansvarlig Håvard Solberg i Siemens, som selv har prøvd ut systemet med modemtilknytning.

- Det er dessverre ikke mulig å få ISDN-hasighet på den trådløse overføringen. For å få til det, må man ha direkte kobling til PCen sier Solberg.

Dual mode kommer

Teknologien som brukes i de digitale telefonene kan benyttes i de fremtidige dual mode telefonene. Dual mode innebærer at man har en telefon som automatisk skifter mellom GSM nettet og ditt tråløse dect system. (Det snakkes ofte om dual mode som en kombinert løsning mellom GSM og DCS 1800. Dette er imidlertid noe annet.) Når lanseringen av dette systemet vil kommet er forsatt noe usikkert. Rykter i markedet går imidlertid ut på at Eriksson allerede har en ferdig prototype på produktet, og at det vil bli lansert i løpet av et års tid.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.