BEDRIFTSTEKNOLOGI

Trådløs superbrikke fra Motorola

Verdens nest største mobiltelefonprodusent, Motorola, har designet en ny brikke som gjør det mulig for nye mobiltelefoner å tilby raske datatjenester - og enda viktigere: I samtlige typer mobilnett.

Øystein Kvistad
1. nov. 1999 - 15:12

Den nye brikken vil bli å finne i Motorolas mobiltelefoner innen utgangen av neste år, sier Paul McAlinden i Motorolas Wireless Communication-divisjon til Bloomberg.

Selskapet vil også selge brikken til sine hardeste konkurrenter, Nokia og Ericsson, som dermed kan lage mobiltelefoner som kan brukes på alle av verdens ulike mobiltelefonnett.

Bare i USA benytter mobiloperatørene seg av tre ulike teknologier: TDMA, CDMA og GSM. I Europa og Asia er GSM den dominerende standarden, men operatørene benytter som regel andre frekvensbånd enn amerikanske operatører.

Den nye Motorola-brikken er den første som kan brukes i alle disse tre nettene - TDMA, CDMA og GSM - eller iDEN (integrated digital enhanced network). Ifølge McAlinden vil hver brikke koste mobiltelefonprodusentene mellom fem og 30 dollar stykket, og Motorola tror at brikken blir å finne i over 600 millioner mobiltelefoner innen 2003.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.