BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tredje beta av Communicator sluppet

Netscape har sluppet sin "Preview Release 3" av Navigator-etterfølgeren Communicator. Blant nyhetene er støtte for dynamisk HTML og muligheter for å sende kryptert e-post.

Eirik Flaa
8. apr. 1997 - 10:00

Den største nyheten ved siste prøveutgaven av den nye nettleseren Communicator, er støtte for dynamisk HTML. Dessverre er støtten ikke helt fullstendig. Når man endrer størrelsen på skjermbildet vertikalt, oppdateres ikke siden, noe som nærmest gjør dynamisk HTML til en plage. Heller ikke utskriftsfunksjonen fungerer på denne type tekst og objekter, noe som for øvrig også har vært et problem i tidligere betaer.

Av det nye som faktisk fungerer, er muligheten til å sende kryptert e-post. For dem som måtte ha behov for dette, er det satt opp en enkel meny der du kan utstede elektroniske sertifikater til personer som skal ha adgang til å lese din krypterte e-post.

Netscape Communicator Preview Release 3 har også lagt inn en funksjon som gir muligheten for å sikre deg når du laster ned Java-applikasjoner. Informasjon om hvem som har signert programsnutten, i tillegg til informasjon om hvilke oppgaver programmet har, vil være tilgjengelig for brukeren slik at man ikke får ubehagelige overraskelser.

Generelt er støtten for Java forbedret. Blant annet gjelder dette støtte for såkalt "capabilities-based Java", hvilket gir Java-programmet muligheten til å operere utenfor sitt avsatte vindu. I praksis betyr dette at en Java-applikasjon kan skrive til og lese fra disk, og opprette eksterne forbindelser.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.