BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tredoblet pris/ytelse med Windows 2000 i stedet for Unix

En kommende Windows 2000-basert e-handelstjener fra Unisys vil tilby en database på ni terabyte og en ytelse på tre milliarder webvisninger per døgn, til mellom 20 og 33 prosent av det en tilsvarende Unix-tjener koster.

Eirik Rossen
17. nov. 1999 - 08:19

Systemet ble presentert på en pressekonferanse på den pågående messen Comdex Fall 1999, der den ble beskrevet som en ny nøkkelferdig løsning for elektronisk handel. Det skal være markedsklart i første kvartal neste år.

Systemet er utviklet av Unisys i samarbeid med ti andre bedrifter, blant dem Microsoft og lagringsspesialisten EMC. Det består av tilleggsløsninger og programvare rundt en skalérbar tjener av typen ES 7000.

Unisys' toppsjef Lawrence ("Larry") Weinbach beskrev ytelsen som 4000 transaksjoner per sekund og tre milliarder webvisninger per døgn. Programvaren omfatter et datavarehus med en database på ni terabyte og en katalogtjeneste under Microsoft Active Directory med mer enn 50 millioner objekter. I løpet av fem dager skal den være i stand til å prosessere mer enn 30 ganger så mange transaksjoner som USAs samlede e-handel i desember i fjor.

Weinbach mener at for å få et tilsvarende system med Unix og RISC-prosessor - altså Sun, Hewlett-Packard eller en Compaq Alpha-tjener - må det investeres mellom tre og fem ganger så mye.

Databasen i systemet er Microsofts SQL Server 7. Operativsystemet er en beta-utgave av Windows 2000 Advanced Server. EMC bidrar med et feiltolerant lagringssystem. Ellers er disse selskapene med: Giganet (klyngeteknologi), Mercury Interactive (programvare for å teste belastningsevne), NetIQ (programvare for å styre applikasjoner), Qlogic (vertsbussadaptere), og Storage Tek og Imation for båndbibliotek.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.