BEDRIFTSTEKNOLOGI

Trekk kortet gjennom mobiltelefonen

En mobil betalingsløsning der du på vanlig måte drar kredittkortet blir nå lansert av Europay. Kortleseren sitter på mobiltelefonen, og belaster kontoen på vanlig måte.

Frode Eriksen
28. feb. 2001 - 14:32

Betalingsløsningen ble vist på GSM-messen i Cannes sist uke og er et samarbeid mellom den franske sparebanken Crédit Mutuel, France Telecom/Orange, Oberthur Card Systems, Motorola og Europay.

Med ett EMV-chipkort åpners det for at mobiltelefonen blir selve betalingsterminalen. Europay demonstrerte løsningen i Cannes, og fungerer ved at en setter kreditt- eller betalingskortet i telefonen.

EMV-chipen fungerer sammen med en pin-kode som i nesten hvilken som helst annen terminal. Banken kan ifølge Europay se at transaksjonen og kortet som benyttes er ekte.

Foreløpig er en mobiltelefon godkjent for bruk av betalingsløsningen; Motorolas Timeport tri-band, som utstyrt med en chipkortleser allerede kan benyttes som betalingsterminal.

- På sikt innebærer dette sikker mobilshopping hvor som helst og når som helst sier produktansvarlig i Europay International i Sverige, Gun Norrefalk.

Den første banken som lanserer tjenesten er sparebanken Crédit Mutuel som kommer med tjenesten i år, før den vil lanseres som en mobil betalingsløsning i resten av Europa de neste årene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra