JUSS OG SAMFUNN

Trekker forslag om skatt på privat nettbruk

Før sommeren fremmet tyske myndigheter et forslag om ekstra skattlegging av folk som brukte arbeidsgiverens datamaskin til privat surfing. Forslaget er nå trukket tilbake.

Therese Werenskiold
19. okt. 2000 - 10:13

Etter påtrykk både fra nettbrukere og nettselskaper har tyske myndigheter nå skrinlagt planene om å skattlegge privat bruk av arbeidsgiverens datamaskiner, melder Wall Street Journal. I et forsøk på å opptre mer støttende overfor den tyske nettindustrien, opplyser landets finansmyndigheter nå at de jobber med en lov som gjør at folk skattefritt kan benytte arbeidsgiverens datamaskin til privat surfing.

Årsaken er, ifølge WSJ, at myndighetene er kommet frem til at Tyskland trenger arbeidere som vet hvordan man bruker nye medier. Finansmyndighetene mener nå at en ny skatteregel som vil legge hindre for at folk tilegner seg denne kunnskapen, virker mot sin hensikt.

Den opprinnelige planen var å skattlegge folk som brukte mer enn 50 mark (rundt 250 kroner) i måneden på surfing fra jobbens datamaskiner. Motstanderne av forslaget mente at Tyskland på denne måten ville tilnærme seg den nye økonomien på en gammeldags måte, og at det dessuten ville være svært kostbart og tidkrevende å måle ansattes internettbruk.

Industrien, med Bertelsmanns e-handelssjef Frank Sarfeld i spissen, er svært fornøyd med beslutningen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.