FORBRUKERTEKNOLOGI

Trenger 1000 stemmer til for å lære Windows norsk

Dugnaden for å få Windows til å gjenkjenne norsk tale, trenger 1000 stemmeprøver til, og det haster.

19. aug. 2008 - 14:34

For fire uker siden skrev digi.no om et prosjekt i regi av SDI Media Group, Norsk Folkehjelp og Norges Handikapforbund, der målet er å lage et verktøy som kan styre Windows ved hjelp av norsk tale.

    Les også:

Et slikt verktøy vil være av uvurderlig hjelp for flere grupper i mange ulike situasjoner, ikke bare blinde og svaksynte. Å få Windows til å forstå norsk tale, kan bidra til å gjøre det betydelig enklere å forholde seg til PC-en.

Ifølge SDI Media Group førte appellen i juli til at man fikk samlet inn 2000 stemmeprøver.

Prosjektet trenger til sammen 3000 prøver.

Det haster, sier ErinRose Widner i SDI Media Group.

– Vi står fortsatt overfor en stor utfordring da vi bare har frem til 25. august på oss til å samle inn de resterende 1000 stemmeopptakene. Men vi er sikre på at med støtte fra det norske folket, vil vi kunne oppnå dette banebrytende målet, sier Widner. – Ved å delta aktivt i utviklingen av denne teknologien vil man kunne gjøre noe som ikke kun gagner en selv, men som også har en positiv innvirkning på samfunnet.

Man bidrar ved å gi sin stemme og dialekt på www.flerstemt.com. Da tjener du samtidig 300 kroner på å gjennomføre to telefonsamtaler på 20 minutter. Pengene kan doneres til et veldedig formål.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.