BEDRIFTSTEKNOLOGI

Trøbbel for AT&T-allianse

Det er foreløpig ikke blitt noe av planene om at AT&T og Telecom Italia skulle kjøpe en like stor aksjepost i hverandres selskap. Det hele har kulminert i at AT&T-toppen Mark Baker har trukket seg fra styret i det italienske telekomselskapet.

Frode Eriksen
24. mars 1998 - 10:43

Tidligere har spekulasjonene gått omkring Telecom Italia hadde vilje til å kjøpe seg inn i den europeiske telealliansen AT&T Unisource Communications Services (AUCS) som planlagt i en intensjonsavtale signert i fjor sommer. Her var kjøp og bytte av aksjeposter et viktig moment for å bygge den telealliansen som da var planlagt. Det italienske telekomselskapet skulle overta halvparten av AT&Ts aksjepost på 60 prosent i AUCS der Unisource skulle beholde sin eierandel på 40 prosent.

I tillegg - og kanskje viktigst - var aksjebyttet som Telecom Italia og AT&T planla, der AT&T skulle overta en aksjepost på 1,2 prosent i Telecom Italia til en verdi på i underkant av tre milliarder kroner, mot at italienerne kjøpte en aksjepost i AT&T av tilsvarende verdi. Denne handelen skulle vært sluttført 2. mars.

Alliansen der verdens femte største (Telecom Italia) og største (AT&T) telekomselskap inngår, er så langt ikke truet om en skal tro meldinger fra de to selskapene.

Men om en skal tro Communications Week International går ryktene i italiensk presse nå om at British Telecom (BT) diskuteres som en mulig samarbeidspartner som en ren erstatning for AT&T. BT er i dag sammen med blant annet det Berlusconi-dominerte Mediaset og Telenor aktuelle søkere til en av landets nye mobillisenser.

Om dette skulle bli en realitet er kaoset i søreuropeisk telekom totalt, etter at spanske Telefonica vraket BT til fordel for AT&T-konkurrenten WorldCom/MCI.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.