BEDRIFTSTEKNOLOGI

Trolig ja til superdyrt nødnett

Du må være med på å betale 3,5 milliarder for et landsdekkende supermobilnett, men du får ikke bruke det.

23. okt. 2002 - 08:59
digi.no

Les også:


Selv et nedskalert nett vil ifølge Justisdepartementet koste over tre milliarder kroner, og da er driftsbudsjettet ikke tatt med. Nettet, som vil gi langt høyere kapasitet enn både Telenor og NetComs nett, vil får bare anslagsvis 40.000 brukere.

Nærings- og handelsdepartementet har argumentert for at man skulle bruke dagens GSM-nett med noen tilpasninger og spesialdesignede telefoner for å spare penger. Dette ville kunne spare milliarder, men nylig dukket det opp to nye rapporter, en fra Gartner og en fra Sverige, som støttet Justisdepartementet.

Les mer her:


Mye tyder derfor at det gikk mot et TETRA-nett. Nå er Justisdepartementet og Forsvarsdepartementet i ferd med å avslutte sin behandling av stortingsmeldingen for sambandssikkerhet og det er flertall for å investere de nødvendige 3,5 milliarder kronene, skriver Aftenposten.


Stortingsmeldingen vil trolig også føre til at det opprettes en ny nasjonal sikkerhetsmyndighet som skal hete NSM med ansvar for forebyggende sivilt og militært sikkerhetsarbeid.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.