JUSS OG SAMFUNN

Tror på bedre medieovervåkning med Internett

Harald Nyquist i Storm Kommunikasjon følger spent med på om Nordiske Nyheter kan tilby bedre medieovervåkning enn i dag. Da vil han være villig til å betale for tjenestene via nettet.

21. feb. 2002 - 13:32
Harald NyquistNordiske Nyheter




Storm Kommunikasjon


Informasjonsrådgiveren mener eksisterende aktører sliter endel med å få levert et bra nok produkt til kundene sine.

Dermed ligger markedet åpent for Nordiske Nyheter hvis det viser seg at de for eksempel greier å dekke nærmere 100 prosent av det som skjer i mediene.

- Det sentrale spørsmål blir jo hva man betaler for hos Nordiske Nyheter. Er det et overflatisk søk man kan få andre steder, eller er det tjenester som hjelper meg? Når man er utenforstående bruker, ligger det veldig mye på dem å argumentere og dokumentere at de er verdt pengene, mener han.

Nordiske Nyheter tar 1.990 kroner for én sluttbrukerlisens (eksklusiv moms). Men prisen spiller mindre rolle, tror PR-mannen.

- Jeg tror ikke prisen er så viktig. Det vi er sulteforet på i bransjen, er kvalitet. Du kan si vi søker egentlig etter en form for kunstig intelligens. Vi jakter stadig på saker med klient-tilknytning på Internett og får en masse treff vi ikke har bruk for, sier han.

Nyquist håper på at det kommer aktører på banen som kan lette researchen. Han tror at aktører som Observer vil skjelve i buksene hvis det dukker opp aktører som automatiserer jobben de gjør og er i stand til å presse ned prisen.

Observer gjør en manuell overvåkningsjobb som de tar godt betalt for.

En annen typisk konkurrent til Nordiske Nyheter, er Atekst hvor Aftenposten har samlet en rekke aviskilder som de tilbyr i elektronisk form. Nyquist mener at Nordiske Nyheter har stort potensial til å gjøre all informasjonen på Internett lettere tilgjengelig.

- Det hele er et spørsmål om kvalitet. Det er et ekstremt volum av informasjon på Internett, og nøkkelen til suksess ligger ved utsiling av relevant informasjon, mener han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.