BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tror på Telenor/Telia-samarbeid før påske

Telenor og Telia vil inngå et tettere samarbeid før påske tror toppsjefen i Teleplan, Asgeir Myhre.

Frode Eriksen
18. jan. 1999 - 21:38

Myhre sier til TV2 Nyhetene at det er flere forhold som taler for at det nettopp er Telenor og Telia som vil samarbeide, blant annet at selskapene har lagt mobilsatsingen i hverandres hjemland på is.

Ifølge TV2 Nyhetene er det også mellom Telenor og Telia samtalene er tettest. Blant Telenors sterkeste kort er at Telenor er bedre posisjonert i forhold til internasjonale allianser og at Telias toppsjef Lars Berg, har varslet overgang til tyske Mannesmann.

I forbindelse med forbredelsene til de kommende stortingsproposisjonen om delprivatisering av Telenor, som er varslet rundt påsketider, har Samferdselsdepartementet startet arbeidet med å undersøke hvilke muligheter Telenor har for å skaffe seg alliansepartnere utenfor Norge. Øverst på listen står Telia og British Telecom og departementets folk har allerede vært både i Stockholm og i London.

Konsernsjef i Telenor, Tormod Hermansen har tidligere gått inn for at Telenor ved en delprivatisering så raskt som mulig bør etablere en likvid aksje som er notert flere steder enn i Oslo. Hermansen har også anbefalt at minst 25 prosent av aksjene bør på børs, ved et nedsalg eller kombinert med en IPO rettet mot en stor internasjonal aktør.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra